SON EKLENENLER

7. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN EFE ŞENER KARİKATÜRDE DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Gemlik Ali Kütük Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinden Efe Şener, PAPB Uluslararası Karikatür Festivali 2019 Finalinde, öğrenciler kategorisinde dünya ikincisi olarak Bursa’mızı gururlandırdı.
26 Nisan 2019 06:56

Endonezya’nın Samarang şehrinde düzenlenen “PAPB Uluslararası Karikatür Festivali 2019″un (PAPB International Cartoon Festival 2019, Indonesia) ödülleri belirlendi. Çocuklar kategorisinde ödül alan Efe Şener, Türkiye’nin adını dünyanın en prestijli karikatür yarışmalarından birinde duyurmuş oldu.

Efe Şener’i makamında ağırlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Sanat, spor ve bilim bir ülkenin kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için olmazsa olmaz unsurlardandır. Sanat, çocuklarımızın sosyal gelişimlerini ve dünyayı anlama ve yorumlamaları için yardımcı olan önemli bir araç olmakla birlikte hayal güçlerini, özgüvenlerini ve özgün düşünme becerilerini artırır. Bu bağlamda yaptığı eserle Ülkemizin adını dünya çapında duyuran Efe Şener öğrencimizi, onu yetiştiren ve destek olan ailesi ile öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Efe Şener, hocası Recep Özcan’ın teşviki ile karikatüre başladığını, diğer öğrencilerin de sanatın farklı bölümlerinde yer alması gerektiğini belirtti.

cocukgazetesi.net
Bu haberin tüm hakları cocukgazetesi.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ÇOCUK GZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #