SON EKLENENLER

ÇOCUKLARA KİTAPLARI SEVDİRMENİN PÜF NOKTALARI

Kitap okumak hayal dünyasının ve düşünce yapısının gelişmesine katkı sağlayan, çocukların gelişiminde büyük önemi olan aktivitelerden. Ama onları kitap okumaya ikna etmek bazen zor olabiliyor, bu yüzden pratik çözümler üretmek gerekiyor.
06 Haziran 2018 05:39

Okuduğu kitapların özetini anlatmasını isteyin, tıpkı Kanber Amca gibi!

Kitap okumayı sevdirebilmek için yapılması gerekenlerden ilki, çocuğunuzun bunu bir zorunluluk olarak görmesine engel olmak. Kitabı renkli ekranlardan uzaklaşıp dinlenebileceği eğlenceli bir sığınak gibi görmesini sağlayın. Evde kitap okuma saatleri organize edin, belirlenen saatlerde herkes elinde kitabıyla birlikte hazır bulunsun. Okuma saatlerinin sonunda okuduğunuz kitapların kapaklarını tasarlayın. En iyi kapak tasarımı yarışması düzenleyin ve kazananı ödüllendirin. Boş vakitlerinizde birlikte kitapçıları gezin ve onun tüm kitapları karıştırmasına izin verin, kararını kendisinin vermesi kitabı hevesle ve hızlıca okumasını sağlayacaktır.

Okuduğu kitapların özetini anlatmasını isteyin, tıpkı Kanber Amca gibi!

Kanber Amca Üsküdar’da bir bakkal işletiyor ve bakkalında geniş bir kütüphane bulunuyor. Alışveriş yapmak isteyen çocuklar önce gidip bir kitap seçiyor, sonra okuyup Kanber Amca’ya kitabı anlatıyor. Bu alışveriş yöntemi çocukları, Kanber Amca’yı ve özellikle aileleri çok mutlu ediyor. Siz de şimdi bir çocuğa kitap hediye edin, okurken fotoğrafını ya da videosunu çekin ve #paylaşmayadeğer etiketiyle paylaşın. Kanber Amca’ya destek veren Türk Telekom’un reklam filminde yer alma şansını yakalayın.

YENİ ŞAFAK

ÇOCUK GZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #