YASEMİN KATI ebrar4406@hotmail.com

MANKURTLAŞTIRMAK

21 Temmuz 2016 Perşembe 20:00

Eskiyen alet ve araçların yerine yenilerinin konması olagelen bir faaliyettir. Tıpkı eskiyen bazı yöntemlerin yenileriyle takas edilmesi gibi. Eski yöntemlerden birisi olan mankurtlaştırma yöntemi de yerini yeni çağdaş mankurtlaştırma yöntemlerine terk etmiştir.

Mankurtlaştırma dediğimiz işlem; emir altında tutulması istenen bir kimsenin kazınan kafasına, hayvan derisinin çıkmayacak şekilde giydirilmesi, zaman içinde bu derinin kafaya adeta monte edilmişçesine yapışması, yeni çıkan saçların kafa tası ile hayvan derisi arasında sıkıştığından dayanılması zor ızdırap halini alması, kuruyan derinin kafayı sıkmasıyla beynin sıkışması, böylece küçük kanamaların oluşması, beyin kabuğu hasar gördüğü için kişinin hafızasının silinmesi, neticede geçmişleri unutturulan insanların her emre itaat eden köleler haline gelmesi şeklinde yapılan ve netice veren bir yöntemdir.

Not: Günümüzde kullanılmaz. Zira günümüzde daha çağdaş yöntemler icat edilmiştir.

Şöyle ki; yaşı ve statüsü ne olursa olsun sohbet adı altında toplanan insanlar, her hafta gelen bültenler yoluyla haftada bilmem kaç gün beyin yıkama operasyonlarına maruz bırakılırlar. Abi ve abla olarak benimsetilen insanlara koşulsuz şartsız itaat etmeleri istenir. Maddi durumu ne olursa olsun kazancının belli bir kısmına el konulmakla beraber, dayatılan tüm yayın organlarına abone olmaları ve abone yapmaları beklenir. Gündüz gözüyle ve an itibariyle görülen rüyalarla insanlar etki altında bırakılır. Tepkiye ise asla müsaade edilmez. Tam olarak neye hizmet ettiklerini bilmeyen ama kendilerinden istenen çalışmaları yapmak amacıyla evine uğramayanlar, din adı altında peygamberi tekelinde tutan, cennette şefaat dağıtan büyük oyuncuya hizmet ederler. Bu uğurda ülkelerini dahi terk ederler. Herkesin verecek bir şeyi olduğunu düşünen bu sistem; parası olanın parasına, niteliği olanın niteliğine, sadece canı olanın da canına talip olur.

Bu şekilde sistemli bir eğitimden geçirilen insanlar, çağdaş mankurt olarak sosyal hayatta yerlerini alırlar. Devletin her kademesine yerleşirler ama arkalarında kalanı da unutmayıp onların da bir yerlere gelmesi için gerekeni ivedilikle yaparlar. Soru çalarlar, adam kayırıp referans olurlar, düzenlerine uymayana iftira atarlar. Ne kadar çok çalışır çırpınırlarsa, kendilerini psikolojik açıdan o kadar iyi hissederler. Neticede beyni kapsama alanı dışına çıkarılan bu insanlar, ailelerinin tüm fertleri de dâhil kendilerinden olmayan kimseyi dinlemezler. Bu uğurda gerekirse hayatlarındaki herkesi silerler de büyük ustaya laf getirtmezler. Nasıl bir amaca hizmet ettiklerini zaten bir türlü akletmezler.

Bukalemunlara taş çıkarır şekilde kamufle olmayı da iyi bilirler. İletişim ağları çok güçlüdür, irtibatı bir şekilde kurarlar. Sürü halinde de bireysel şekilde de çok başarılı işler çıkarırlar. Tek değerleri olan hocalarına küfredildiği vakitlerde dahi jest ve mimiklerini ustaca kontrol edip renk vermezler. Rüzgârı arkalarına almayı bir şekilde başarırlar. Vatan müdafaasında başı çekerler. Sosyal paylaşımlarda yaralılara ilk şifayı onlar diler, şehitlere ilk rahmeti onlar okurlar.

Düzelme ihtimalleri çok çok zayıf olan bu güruhu eğitenlerden; nasıl insan kazandıkları, kazandıkları bu insanları nasıl eğittikleri, amaçları uğruna bir şekilde nasıl kullandıkları, ailelerinden nasıl kopardıkları, kısaca beyinlerini nasıl yıkadıkları, bunca fedakârlığı gönüllerini incitmeden, tamamen kendi rızalarıyla nasıl yaptırdıkları, bu kadar ince siyaset konusunda nasıl bilinçlendikleri, renk vermeme ve inandığı davadan da asla taviz vermeme olayını aynı anda nasıl başarabildikleri… konularında her kesimin ve ailelerin alması gereken dersler vardır. İki çocuğuna sahip çıkmayı başaramayan anne babaların bunca insanı nasıl sevk ve idare edebildikleri konusunda bu güruhtan öğrenmeleri gerekenler çoktur. Özellikle siyaset konusunda eksikleri olduğunu düşünenlerin bunlardan ders almaları ise elzemdir.

Bu sistemin içerisinde yer alan, bu doğrultuda eğitimini tamamlayan ve çevrenizde mevcudiyetini muhafaza edenlerden acilen dersler almaya başlayın, demek istiyorum ama tür özelliklerine uygun olarak, öyle bir saklandılar ki bulmanız imkânsız gibi. Daha ilginç olanı ise, hepimizden daha milliyetçi ve devletçiler artık.

YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #