NEZAKETSİZ NEZARET!

13 Kasım 2018 Salı 08:00

Son zamanlarda anmaktan konuşmaktan imtina ettiğimiz, utandığımız çocuğa cinsel istismar vakalarından biri vuku buluyor bir Turgutlu’da.

Mağdur durumdaki çocukla olayın konuşulması esnasında yanında sosyal çalışmacı olarak bulunması istenen rehber öğretmen bayan gece on iki civarında aranıyor.

Öğretmen o saatte göreve gidemeyeceğini, mesai saati olmadığını, verilen görevin görev tanımı içerisinde yer almadığını söylüyor. Sonra da iddia edildiğine göre kendisine ulaşılmaması için telefonunu kapatıyor.

Bunun üzerine de yaklaşık bir saat sonra kolluk kuvvetleri marifetiyle evinden alınan bayan öğretmen geceyi nezarette geçiriyor.

Çorapları ve kemeri bile çıkarılıp üzeri aranmak suretiyle.

Devlet hepimizin devleti.

Görev kutsal.

Çocuklar özel.

Saat ne olursa olsun gitmek gerekir bana göre.

Gidilmezse ne olur?

Başka bir rehber öğretmen aranır.

Göreve gitmeyen öğretmene de yasal olarak yapılması gereken soruşturma açılır ve ceza verilir.

Şiddetle merak ediyorum gece on ikide ifadesi alınmak istenen çocuğa ne oldu?

Bir bayan öğretmenin geceyi nezarette geçirmesiyle kim ne kazandı?

Görev, yetki ve makam gücünü kullanarak insanları intikam alır derecede ezen, küçük düşüren, anasından emdiğini burnundan getiren insanlar hakkında kim ne yapabilecek?

Bu yazıyı yazdım diye benim de nezarete atılmayacağım garantisini bana kim verecek?

Hukuk devleti miyiz, yoksa kişisel ihtiraslarla hukukun istenildiği gibi ayaklar altına alındığı, keyfi uygulamaların kol gezdiği bir üçüncü dünya ülkesi mi?

Milli Eğitim Bakanlığı konuyu mesele ederek Adalet Bakanlığı nezdinde bir girişim başlatacak mı?

***

İstanbul’da bir öğrenci velisi öğretmeni silahla yaraladı.

Hoş yaraladı, ölmedi ya adam!

Ölseydi ne olacaktı?

Bu maganda bir kamu görevlisi olan öğretmeni yaralama sonucu hukuk karşısında göreceği muamele sonrası öğretmene bir daha el kaldırmaktan imtina mı edecek?

Yoksa etrafına caka satarak nasıl olsa bir şey olmuyor diyerek daha ileri gitmek için kendinde gerekli cesareti mi bulacak?

***

“Sağlık çalışanlarına şiddete verilen cezaları da artıran yasa teklifi TBMM komisyonunda kabul edildi... Buna göre, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanacak ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilecek”.

https://www.haberturk.com/saglikta-siddete-karsi-kanun-teklifi-meclis-komisyonunda-kabul-edildi-2211211

09.11.2018

YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Kemal kocaman
İnsanın onuruyla oynamak her dönemde olmuştur. Ancak ak parti iktidarında hatta başkanlık sisteminde olması insanın kanını donduruyor.