HALİL İBRAHİM ÇELİK halilibrahimcelik42@hotmail.com

Yazarın Özgeçmişi


Diğer Yazıları

HALİL İBRAHİM ÇELİK halilibrahimcelik42@hotmail.com

ÖĞRETMENE MEKTUP

06 Eylül 2015 Pazar 06:23

Öğretmenim;

Sizinle hiç görüşmedik, tanışmıyoruz. Size önce kendimi tanıtayım. Bu yıl eylül ayında yeni alacağınız sınıftaki öğrencinizin velisiyim. Sizinle okulun ilk günü tanışmayı ümit ediyorum. Sizinle yüz yüze tanışmadan önce size kendimi tanıtmak ve canımdan aziz bildiğim yavrumu, Allah’ın bana emanetini emanet edeceğim siz saygı değer muallime/muallimeye seslenmek istiyorum. Sizin O’na vereceğiniz eğitim ve kazandıracağınız davranışlar sadece O’nu ve beni değil, elbette sizinle birlikte tüm dünyayı etkileyecek. Sarı Hoca olmadan Sultan Alparslan, AK Şemseddin olmadan Sultan Fatih olunmadığını size hatırlatmak isterim haddim olmayarak.

O elbette bu güne kadar hayata dair birçok şey öğrendi. Ama öğrenmesi gereken daha çok şey olduğunu biliyorum. O’na öğrenmesi gerekenleri öğretmeye çalışırsanız memnun olurum, ancak O’na bilgiyi değil, bilginin kaynağını, bilgiyi nasıl öğrenebileceğini belletirseniz daha çok memnun olurum.

Çok bilgililer ve çokbilmişler yüzünden çok acı çeken bir milletin evladı olarakO’na bilgi ile birlikte sevgiyi öğretin öğretmenim. Mesela müfredatın bilmem kaçıncı kazanımını başaramaz ise eksiklik sayılmaz benim nazarımda, ama yaralı bir kedi yavrusuna bir tekme de O atacak olursa müfredatın tüm kazanımları hem sizin için, hem benim için, hem de insanlık ailesi için boşa gitmiştir, bilesiniz. Dürüst ve helal yoldan ihtiyaçlarını kazanmanın değerini öğretebilirseniz O’na, öğrenmesi gereken başka bir şey kalmamış sayabiliriz kanımca.

İşinizin zor, yorucu ve meşakkatli olduğunu biliyorum. Eğitimci olarak bu meşakkatli görevi kabul etmeniz nedeni ile sizi tebrik ediyorum. Bu tercihinizin size yüklediği sorumlulukların farkında bir insan olmanız ülkemizin ve milletimizin geleceği adına umutlarımızı taze tutacaktır. Çok zaman harcayacaksınız, çok yorulacaksınız biliyorum; bu eğitim öğretim döneminde O’na alın teri ile kazanılanın kıymetini, kıskançlıktan uzaklaşmayı, adaletsizliğin beş para etmediğini, her kitabın ayrı bir mucize olduğunu öğretin.

İnsanlığın mutluluğunun sizin bir yıl boyunca yapacağınız çalışmalar ile gerçekleşebileceği realitesini hiç unutmamanız duası ile...

Eylül 2015

Müstakbel veliniz

YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #