ADİL GÜLMEZ umradil@gmail.com

YENİ BİR DARBE OLUR MU?

23 Temmuz 2016 Cumartesi 08:19

Hayır, olmaz diyebilecek bir karinen mi var, elinde?

Çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın-erkek hep birlikte sokaklarda yürümemiz cuntacıları ürküttü mü sanıyorsun?

Kundaktaki bebelerden, bastonlu dedelere kadar bütün bir millet olarak, akşamdan gün ağarıncaya kadar meydanlarda nöbet tutmamız, sizce hain darbe girişimini püskürtmek için yeterli miydi?

Onca fikir ayrılığına rağmen meydanlarda sadece al bayrağın gölgesinde sergilediğimiz birlik ve beraberlik buluşmaları darbeci hainlerin gözlerini korkutmuş olabilir mi?

***

Ben sordum, ben cevaplayayım.

Yaklaşık bir haftadır ortaya koyduğumuz, göz yaşartıcı milli birlik ve beraberlik dayanışması hain cuntacıların meşum emellerini engellemeye yetmez. Özellikle belirtiyorum yetmez.

Milletimizin gösterdiği cesareti küçümseyenin dili lal olsun.

Bu aziz millete tekebbür edasıyla laf edenlerin ağzı kurusun.

Bir misal:

“Darbe gecesi Ankara Kızılay’da vatandaşın biri F16’lar alçak uçuş yaparken evinin çatısına çıkıp keser, tornavida ve somun gibi küçük parçacıkları uçağa doğru fırlatmış. Yanındakilere demiş ki; ben bu uçağın üzerine atlarım. Uçağın bir dahaki gelişine hazırlanarak demirlere tırmanmış fakat uçağın hızından dengesini kaybedip çatıya geri düşmüş.”

Canına kastetti karalar AK’ın…

Hesapta yoktu tepkisi halkın…

Yürüdü millet akın akın…

Kâh önüne geçti, kâh üstüne çıktı tankın…

Salasını müezzinler verdi, imamlar telkin…

Acep nere gitti uğurunda ölenlerin

Amerika’daki hain yalakanın

Darbenin finansörü İpek Akın…

Cunta komutanı Öztürk Akın…

Karargâh ismi Akıncı Üssün…

Tevafuk mu hepsi bütün bütün…

Akif diyor ki;

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın

Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın

***

Bir daha darbe olmasın diyorsak eğer, başarılı veya başarısız sayısız defalar darbe kalkışmasında bulunmuş yani hainliği ritüel haline getirmiş bir devasa gücü terbiye etmenin, uysallaştırmanın yollarını bulmalıyız.

Bu yöntem darbeci zihinleri eğitimle normalleştirmekten geçer. Hülasa, darbeciliği gelenek haline getiren yapının eğitim sistemine müdahale edilmeli ve vatandaşa yukardan bakan, memleketin asıl sahipleri olarak kendilerini gören ve kendilerinden başka hiç kimseye değer vermeyen bu insanları yeni bir sistemle yeniden eğitmeliyiz ki milletini seven, vatanına sahip çıkan hakiki birer vatansever neferler olsunlar.

Başka bir yolu var mı darbeleri önlemenin?

YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #