SON EKLENENLER

ÇOCUĞUNUZUN ÖĞRETMENİYLE İLGİLİ BİR SORUN OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?

Öğretmenlik olağanüstü bir meslektir. Ancak ne yazık ki her öğretmen gerektiği kadar değerli olmayabilir. Sizin çocuğunuz da er ya da geç böyle bir öğretmenle karşılaşabilir. Böyle bir duruma hazırlıklı olmak en iyisidir.
16 Eylül 2018 09:12

Öğretmenlik olağanüstü bir meslektir. Ancak ne yazık ki her öğretmen gerektiği kadar değerli olmayabilir. Sizin çocuğunuz da er ya da geç böyle bir öğretmenle karşılaşabilir. Böyle bir duruma hazırlıklı olmak en iyisidir.

Ne Yapabilirsiniz?

Çocuğunuzun eğitim hayatına ilgi gösterin. Pek çok çocuk okul ile evi zihinlerinde birbirinden ayırma eğilimindedir. İkisini birleştirmek sizin görevinizdir. Bunu yapmanın en kestirme yolu evde her gün çocuğunuzla okul hakkında konuşmaktır. Okul hayatının her yönüyle ilgili –sınıf arkadaşları, ödevler, sınıf aktiviteleri ve öğretmeni– sorular sorun. Çocuğunuzun okuldaki başarısı kadar karşılaştığı problemlerle de ilgilendiğinizi hissettirin.

Çocuğunuz öğretmeniyle ilgili sorunları tartışmakta özellikle gönülsüz olabilir. Öğretmenini ele vermek istemeyebilir ya da sorundan dolayı kendisinin suçlanacağından korkabilir (çocuklar zamamn zaman tüm yetişkinlerin birbirinin tarafını tutacağını düşünme eğiliminde olabilirler). Bu nedenle çocuğunuzun öğretmeninden hoşnut olmadığını gösteren işaretlere dikkat etmek önemlidir.
Okul hakkında konuşmayı bırakması, sabahları karın ağrıları çekmeye başlaması ya da kişilik değişiklikleri sergilemesi (örneğin yeme ve uykuda güçlük çekmesi, tartışmacı, kızgın ya da hırçın davranmaya başlaması) sınıfta bir sorun olduğuna işaret edebilir. Çocuğunuzla canını sıkanın ne olduğu hakkında konuşun ve ayrıntıları sorun.

Buna ek olarak en iyi bilgi kaynağınızı, yani diğer ebeveynleri kullanın. Ortada bir problem olduğunu ya da çocuğunuzun kendi yaşı için gereken şeyleri öğrenmiyor olduğunu düşünüyorsanız biraz araştırma yapın. Sınıftaki diğer çocukların ebeveynleri ile konuşun. Aynı yaştaki ama başka sınıflardaki çocukların aileleriyle konuşun; onlara çocuklarının okul çalışmalarının seviyesini sorun. Gerekirse başka okulları arayın ve çocuğunuzun yaşındaki çocukların ders programları ile ilgili bilgi alın.

TÜRKİYE ZEKA VAKFI

ÇOCUK GZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #