SON EKLENENLER

İHTİYACI OLANLAR İÇİN ASKIDA MEYVE VAR

Kayseri Taceddin Veli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 'Yardımlaşma ve Paylaşma' değeri güçlendirmek amacıyla ihtiyacı olan öğrencilerin almaları için ‘Askıda Meyve’ çalışması yapıldı.
10 Ocak 2020 00:34

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, Taceddin Veli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, Askıda Meyve Uygulaması’nı hayata geçirdi. ‘ İhtiyacı olanlar askıdan alsın’ ve ‘Hayat Paylaştıkça Güzel’ sloganlarıyla gerçekleşen okulun sosyal sorumluluk projesi öğrenciler ve veliler tarafından takdirle karşılandı.

‘ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI BESLENİYOR’

Proje sayesinde öğrencilerin sağlıklı beslendiğini söyleyen Edebiyat Öğretmeni ve aynı zamanda proje koordinatörü Efkan Doğan; “Projemizin adı ‘Sağlıklı yarınlar için meyve yemelisin askıda meyve projesi.‘ Projemizin temel iki amacı var. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerini sağlamak ve meyve yemelerini teşvik  etmek.

Diğeri ise kantin ihtiyacı olan alışveriş yapamayan öğrencilerimizin de beslenmelerine katkı sağlamak. Haftalık olarak her günün menüsü farklı olmak üzere bir mevsimsel meyveyi hazırladığımız bu standa koyuyoruz. Aynı zamanda kantinden ihtiyacını karşılayamayan öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencileri tespit edip fiş veriyoruz. Bu fişler para yerine geçmiyor. Kantincimiz bu fişler karşılığında o gün sadece meyve ve soğuk sandviç vermek zorunda. Bu şekilde her velimiz çocuğunun okulda ne yediğinden emin oluyor. Bu proje sayesinde hem çocuklarımız her gün en az bir meyve yemiş oluyor hem de etrafımızda bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmuş oluyoruz. Bugünün menüsü elma ve sandviçti. Şu anda projemiz çok iyi gidiyor. Veliler çocuklarının ne yediğinde emin oldukları için ilgi gösteriyorlar. Velilerimizi daha çok destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Öğrencileriyle birlikte toplumsal farkındalık adına çok anlamlı bir uygulamayı hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Taceddin Veli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Ural ise; “Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Değerler Eğitimi çerçevesinde toplumuzda yitirilmeye yüz tutan yardımlaşmak ve paylaşmak üzerine bu projeyi şekillendirdik. Yardımlaşma ve paylaşma adına Osmanlı’dan gelen veren elin, alan eli görmediği ‘Sadaka Taşı’ kültürü vardı. Biz de okulumuzda bu projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımıza da toplumsal farkındalık aşılamak adına ve kendilerinden sonraki kuşaklara da aktarmalarını sağlamak istedik” dedi.
‘Askıda Meyve’ uygulaması ile meyve alan öğrenciler uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek “Meyveyi çok seviyoruz. Askıda meyve uygulamasını çok seviyoruz. Meyve yemek bize sağlık ve vitamin kazandırıyor.” dediler.

cocukgazetesi.net
Bu haberin tüm hakları cocukgazetesi.net'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

ÇOCUK GZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Arif
Projelerin okulu resmen helal olsun