SON EKLENENLER

Tokat’ta 10 yaşında ki İpek Köprülü neden gözyaşlarını tutamadı?

Tokat’ta yaşayan 10 yaşında ki İpek Köprülü neden gözyaşlarını tutamadı? Herkesi neden duygulandırdı? Çocuklar neden tekbir getirdi?
10 Kasım 2023 20:06

Milli İrade Platformu Tokat Filistin Dayanışma Grubu bugün Filistin için Çocuk-Anne ele ele yürüyüş programı düzenledi. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş etkinliğine Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, Milli İrade Platformu Tokat Filistin Dayanışma Grubu üyeleri, anneler ve çocukların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Taşhan karşısında ki meydanda son bulan yürüyüşte sloganlar atıldı.

10 YAŞINDA Kİ İPEK KÖPRÜLÜ AÇIKLAMASINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Taşhan karşısında ki meydanda toplanan topluğa Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, tekbirler getirttirerek sloganlar attırdı. Daha sonra Karşıyaka İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşında ki İpek Köprülü Milli İrade Platformu Tokat Filistin Dayanışma Grubu adına basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında İsrail’e sitemler eden Köprülü gözyaşları içinde açıklamasını sürdürdü. Katılanlarında duygulandığı açıklamasında İpek Köprülü, “Filistin'de her on dakikada bir ölen, öldürülen, katledilen savunmasız çocuklar adına, henüz annesine anne bile diyemeden, adı dahi konulmamış bebekler adına; Dünyamızı kirleten, Filistinli çocukları vahşice katleden İsrail'e onu destekleyen ABD'ye sesleniyorum! Gücünüz masum insanlara mı yetiyor? Eli taş tutmasını bilmeyen çocuklara mı yetiyor?Gücünüz anne karnındaki bebeği katletmeye mi yetiyor? Çok vicdansızsınız, Çok merhametsizsiniz. Siz insan mısınız? Yoksa bir canavar mısınız? Çocukların masallarındaki canavarlar bile sizden daha masumdur. Filistin'deki çocukların diğer dünya çocuklarından farkı ne? Neden onlara yaşama hakkı tanımıyorsunuz? Bar kelebeğin ömrü kadar özgürlük, yaşam hakkı vermiyorsunuz. Bu vahşete sessiz kalmayacağız. Filistinli çocuklarında hayalleri var, onlar daha çocuk! Oyun oynayacak, bisiklet sürecek, ip atlayacak, salıncağa binecek. Ama siz onların oyun parklarını bile vuruyorsunuz, hastaneleri, okulları bile vuracak kadar kin ve nefret dolusunuz. Ama katil İsrail karşısında dünya sağır, dilsiz ve kör olmuş. İsrail kana susamış bir vampir gibi Filistin'e saldırıyor. Dünyamızı kirlettin İsrail, Filistinli çocukların umutları, hayalleri, pembe düşleri vardı. Kan koktu her taraf, bebeklerin ahı dünyayı inletiyor sesiz çığlıklarla. Tüylerimiz diken diken. Ey Hanzala bekle, diriliş yakındır inşallah. Elbet çıkacak bir Musa, bir Selahattin Eyyubi!

Bir gün gelir, yürür dağlar şehre yürür

Bir gün gelir, hazan çiçekleri büyür

Bir gün gelir meydanlara güller dökülür

Bir gün gelir bir gün

Selam olsun Tokat tan Gazze'ye, Selam olsun Tokatlı çocuklardan Filistinli kardeşlerime. Allah'a emanet olun.” açıklamasında bulundu.

Karşıyaka İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşında ki İpek Köprülü’nün açıklamasının ardından dualar edildi. Tekbirler getirilerek slogan atılıp dağıldı.

“TÜRK MİLLETİ BU İŞİN İÇERİSİNDE CANIYLA, KANIYLA, MALIYLA HER ŞEYİYLE OLACAK”

Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan Hürsöz’e açıklamasında, “Sokakta ablalarımız, annelerimiz, çocuklarımız kendilerinden beklediğimiz gibi ciddi manada bir ilgi gösterdiler ve davetimizi icabet ettiler dedi ki, anne çocuk yürüyüşü yapıyoruz. Gazze'ye destek için terörist İsrail lanetlemek için koşup koşup ellerinden çocuklarını tutmuşlar. Biz burada böyle bir etkinlik yaptık. 1.000 yıllık tarihinde Türk milleti neredeyse Tokat’ta hepsinin en az o kadar bu işin içerisinde Mescid-i Aksa sevdasıyla yanıp tutuşan bir milletin evlatları olarak Tokat kardeşlerimiz bugün buradan yüksek bir sesle ifade ettiler. Biz bu işleri Tokat Filistin Dayanışma Grubu olarak planlıyor ve yürütüyoruz. Kahrolası İsrail’in bu zulümlerini son verdiği güne kadar, hatta ve hatta yeryüzünden silinene kadar bu işlerin peşini bırakmayacağız. Tokatlılar olarak bugünkü etkinliğimizi, Pazar günkü yaptığımız mitingi gördüğümüz zaman anladık ki Türk Milleti bu işin içerisinde canıyla, kanıyla, malıyla her şeyiyle olacak. Önemli boykot duyuruları yapıyoruz. İsrail ürünlerinin tamamının alınmaması, terslenmesi onların olumsuz bir şekilde zarar görmeleri için bu süreçlerde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

ÇOCUK GAZETESİ

ÇOCUK GZETESİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER